In 2017 is in de provincie Utrecht een project gestart om 150 elektrische auto’s in te zetten die gebruikt kunnen worden door meerdere chauffeurs. Elke auto krijgt een eigen laadparkeerplek en kan via een app worden gereserveerd en geopend; autosleutels zijn niet meer nodig. De auto, de nieuwe Renault ZOE, is voorzien van airco, navigatie en heeft een bereik van bijna 300 km waarmee heel Nederland bereikbaar wordt.

De laadpaal bij dit project gebruikt groene energie om de accu te laden en is zo ontworpen dat de energie van de autoaccu ook aan het net kan worden terug geleverd. De accu van een Renault Zoe is bijzonder krachtig en kan een gemiddeld huishouden ongeveer 14 dagen aan elektriciteit leveren. Het accupakket  kan erg snel worden opgeladen; een uurtje aan de laadpaal en er kan weer 100 km worden gereden. Voor elke rit is de auto volledig opgeladen en u kunt op steeds meer plaatsen in Nederland de accu opladen. Het navigatiesysteem van de ZOE helpt u de dichtstbijzijnde laadpaal te vinden. Het grootste nadeel van de elektrische auto tot nu toe was de actieradius, maar met deze ZOE hoeft u zich geen zorgen te maken of u uw bestemming wel bereikt.

Het project heeft de naam ‘We drive solar’ en de mensen van deze projectorganisatie zorgen dat u zorgeloos rijdt want het onderhoud, de verzekering en de administratie worden voor u geregeld. Het Dorpsnetwerk Amerongen is enthousiast over dit project en wil graag stimuleren dat we in ons dorp ook deelnemen. We onderzoeken of  er voldoende mensen te vinden zijn om een vaste groep deelnemers te vormen die de kosten van deze auto delen. Een groep kan uit 3 tot 6 deelnemers bestaan. U neemt een abonnement op basis van uw verbruik per maand; voor de exacte kosten verwijzen we u naar de website

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft alle steun voor dit project toegezegd, zoals een vaste parkeerplaats en een snelle plaatsing van een laadpaal.

Wilt u meer weten over dit project, bezoek dan de website van dit project : www.wedrivesolar.nl Hier kunt u ook uw interesse voor deelname doorgeven.

We hopen dat er in Amerongen voldoende deelnemers zijn om samen een auto te gaan gebruiken.  Ons dorp wordt weer iets groener met dit goedkope vervoer!